Снимки: Struma.bgКъща за гости в сатовчанското село Туховища, строена по мярка

...
Снимки: Struma.bgКъща за гости в сатовчанското село Туховища, строена по мярка
Коментари Харесай

Младата и красива Зюлкера реши да става бизнес дама, но в момента жестоко съжалява

Снимки: Struma.bg

Къща за посетители в сатовчанското село Туховища, строена по размер на Държавен фонд „ Земеделие ” през 2015 година, е на път да смени притежателя си, откакто бе оповестена на обществена обмен. Парцелът от 770 кв.м дружно с издигнатата в него 3-етажна първокласна постройка с кръчма, трапезария, 8 спални и великолепен чардак се продава против 253 639 лева без Данък добавена стойност.



Първата забрана върху парцела е наложена още на идната година след откриването, а през февруари 2018 година къщата  за посетители е възбранена за повторно, написа struma.bg.

Нейната собственичка – 24-годишната Зюлкера Ресимова Арифова, призна, че не знае в чия изгода се продава бизнесът й, в който вложила цялото си сърце, само че допусна, че това е банката, от която теглила заем за начинанието.

 


                            Зюлкера Ресимова Арифова

Според информация в ДФЗ компанията на младото момиче „ Зюдрийм ” ЕООД е получило от Програмата за развиване на селските региони 2007-2013 година 199,620.40 лева, а девойката дофинансирала градежа с банков заем в размер на още 30% върху тази сума.

Красивата Зюлкера е ученик на СОУ „ Св. Климент Охридски ” в с. Слащен, след което се дипломирала по специалността мениджмънт в Международния университет в Москва.

„ Знаех какво желая, само че се получиха неприятни разминавания със строителя и оттова нещата ми потеглиха надолу ”, призна девойката, без да навлиза в детайлности.

Въпреки че съвсем незабавно след откриването като непрекъснати клиенти в къщата й пристигнала група колоездачи, разноските се оказали по-големи, в сравнение с приходите, и се наложило да замине да работи в Англия, с цел да може да насмогне финансово на бизнеса.

Дано не се стигне до продажба, стискаше през вчерашния ден палци момичето, което не бе осведомено въобще с процедурата на правосъдното осъществяване и се надяваше по някакво знамение да успее да резервира къщата.

Туховища е едно от най-красивите села в Сатовчанско, освен това е единствено на 2 км от границата с Гърция. В него живеят към 700 души, най-вече мюсюлмани, и няма други къщи за настаняване на посетители или хотели. Селото е извество с самодейността „ Хоро на хълм ”, в която от 8 година през месец май туристи, които са върли съперници на концепцията „ да седнем на маса след планински преход ”, се хващат на хоро. Като цяло, община Сатовча сякаш остана встрани от великодушната мярка на ДФЗ, по която страната отпускаше големи суми на частници, с цел да създадат къщи за посетители, след което те просто ги превръщаха в свои фамилни домове с претекста, че нямат клиенти. През въпросния програмен интервал 2007-2013 година с изключение на със „ Зюдрийм ”, фондът подписа контракти единствено с още 3-ма поданици на община Сатовча – с Ема Синанова от с. Осина, Валери Шекеров от с. Плетена и Величка Влахова от с. Долен, а последните 2 контракта с Едноличен търговец „ Виктория Красимирова ” от с. Плетена и Едноличен търговец „ Емил Кумбаров-Даниела ” в с. Кочан бяха анулирани от фонда заради неспазване на клаузи в тях от страна на бенефициентите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР